Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

En ze leefden nog lang en…

Onthulling cover en meer informatie

Dit is het dan. De cover van de bundel ‘En ze leefden nog lang en…’ Uit een wedstrijd met meer dan 50 inzendingen, bleven uiteindelijk 27 verhalen over. Samen met het door mij geschreven bonusverhaal ‘Soldaat’ vormen zij deze veelzijdige, verrassende en lezenswaardige bundel.

Op 3 december 2020 verschijnt het boek en vanaf dan zal het te koop zijn bij diverse online bookshops en uw plaatselijke boekwinkel.

En de winnaar is…

Een sprookje is van oudsher een manier om een volksverhaal te delen en bewaren voor de volgende generatie. Vaak speelt magie een belangrijke rol in deze verhalen en is er sprake van een duidelijk ‘moraal van het verhaal’.
Wat de meeste sprookjes kenmerkt is dat, hoe duister sommigen ook zijn, ze over het algemeen positief aflopen.

Vanwege het Corona virus, dat ervoor zorgde dat veel mensen thuis kwamen te zitten, kwam ik op het idee om een sprookjes schrijf wedstrijd te organiseren. Hoe divers sprookjes ook zijn, wat ze over het algemeen met elkaar gemeen hebben is de positieve afloop.
Precies waar veel mensen gedurende de pandemie naar zochten.
Gezegd moet, het leverde een keur aan mooie, kleurrijke, interessante verhalen op. Van de circa 50 inzendingen, koos ik er uiteindelijk zevenentwintig om te verschijnen in de bundel ‘En ze leefden nog lang en…’
Welke verhalen dit waren? Dat lees je hier: Bekendmaking schrijfwedstrijd

Zoals gezegd was ‘En ze leefden nog lang en…’ een schrijfwedstrijd en een wedstrijd is geen wedstrijd, zonder winnaar.
Hieronder de topdrie

  1. Oh natuurlijk – Melanie Steentjes
  2. Tali con Zali – Ingrid Oosten
  3. Zusterband – Chanelle van de Pol

De bundel ‘En ze leefden nog lang en…’ zal naar verwachting in januari 2021 bij uw boekhandel in Nederland en België en via online boekshops te verkrijgen zijn.

Wedstrijdreglement terug lezen.

Marco Stroo – auteur

Advertentie
%d bloggers liken dit: