Boeken

De broertjes Gabriël en Benjamin zijn twee vrolijke knaapjes die de hele dag door van alles bedenken. Meestal beleven ze daardoor leuke dingen, maar soms gaat het niet helemaal zoals ze het zelf bedacht hadden. Toch weten ze het vaak zelf weer goed op te lossen.
De Bengeltjes is een voorleesboek met 49 verhalen, geïnspireerd op mijn kinderen. Behalve dat ik de verhalen heb geschreven, heb ik ook de illustraties verzorgd.

Voor de korte verhalenwedstrijd ‘Magie en tovenaars’ schreef ik het verhaal ‘Vuurstorm’. Over de duistere magier D’goan die zijn vijanden verslaat en zo jarenlang kan heersen over zijn land. Een land dat gebukt gaat onder zijn heerschappij. Dan komt hij iemand tegen die zijn macht betwist.
De bundel Magie en tovenaars bestaat uit vijftig korte verhalen van evenzoveel schrijvers. Waaronder Vuurstorm.

Voor de korte verhalenwedstrijd ‘Et ille’ Mannen versus vrouwen in de Middeleeuwen van Godijn Publishing schreef ik het verhaal ‘Jacoba’. Over Jacoba van Beieren die als vrouw geboren werd in de verkeerde eeuw of had ze juist de pech dat ze als vrouw niet als man geboren werd in haar eigen tijd?
Jacoba is een van de 25 korte verhalen uit de bundel Et ille.

Marco Stroo – auteur

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: